Februari 2018

Tijd voor een serieus bericht met het voorjaar in aantocht. Nu het nog koud is en binnen zitten een goed excuus is. Hier wat nieuws met het vingertje (ik heb er een hekel aan). Maar waarom? Omdat het nodig is!

De ogen (vergezichten en licht hoeveelheden per dag), fysieke conditie (vet verbranding) en leefomgeving (binnen zitten) a.g.v. de schermen doen ons niet goed. We zouden onze maatschappij er anders op moeten inrichten. Het zit zo langzamerhand in ons totale systeem en worden daarna beschuldigd van een slecht voorbeeld voor onze kinderen als ouder. Vroeger zaten we voor de open haard maar dat was niet zo lang….

Ooit gehoord van Myopie? Kinderogen die veranderen (in negatieve zin) a.g.v. de schermen. Dol op lezen (niet te lang dan he) dan kan je het onderzoek van Erasmus Rotterdam hier bekijken op: http://www.myopie.nl/nieuws-updates/

Maar dus ook lichamelijke beweging komen zij hiermee te kort. Zie bijvoorbeeld: http://consumentenpsycholoog.nl/obesitas-bij-kinderen-5-ps…/

Om niet te spreken van de beperkte indrukken/omgeving.

Onlangs nog kwam Brandpunt met een opmerkelijke uitzending over de ouders van de medewerkers in Silicon Valley (hart van de computer/tech wereld) die hun kinderen massaal naar natuurscholen/Waldorf sturen en bewust geen apparaten willen gebruiken; Refuseniksen…..ze hebben er dus zelf ervaring mee. Aldus de New York Times.