Over ons

Natuurpedagoog is ontwikkelingspedagoog Jael Nouhet. Opgevoed met aandacht voor mens en natuur, met beide benen op de grond. Al jong afvragend waarom we doen wat we doen en wat ons beweegt dat te doen. Waar komt alles samen, zijn we even los van alles, dichtbij onszelf maar niet vaag of zweverig.

Als we begrijpen dat het leven in ieder opzicht beter wordt wanneer we als mens weer iets dichter bij de natuur gaan leven. Dan scheelt dat heel wat stress, klachten, problemen en kosten. Bijna iedereen wordt blij van de zon, zingende vogels of vallende herfstblaadjes. Bijna iedereen zoekt de kinderlijke energie om te spelen, voluit te leven en te genieten.

Langs diverse levenservaringen en de 4-jarige HBO studie pedagogiek werd ik ontwikkelingspedagoog. Aangevuld met korte en langere studies over planten, natuur en milieu groeide mijn ervaringen uit tot dit bedrijf. Wanneer we vrijwillig kunnen genieten van de natuur doet ons dat vanzelfsprekend goed en groeien we zienderogen als persoon. Precies dat is waar ik in geloof en waarom ik dit graag doorgeef. Gedreven, met volle overtuiging, passie en vele diverse gezonde samenwerkingen.

 

advies
vogels natuureducatie

Missie

Natuurpedagoog staat voor het bewust maken van de meerwaarde van de natuur bij het (op)groeien en ontwikkelen (pedagogiek) in ons dagelijks leven. De natuur bewust inzetten draagt bij aan ieders (levens)kwaliteit en verrijkt het potentieel van het individu. Natuurpedagoog draagt hiertoe op een positieve manier bij aan de sociale en maatschappelijke ontwikkeling.

Visie

Natuurpedagoog wil het groter belang van de natuur als essentieel onderdeel in ons dagelijks bestaan terugbrengen. Daarmee levert Natuurpedagoog een waardevolle bijdrage aan een, in sociaal en maatschappelijk opzicht, basis bij opgroeien en/of ontwikkelen.

Tijdlijn van Natuurpedagoog

2015

2015

Oprichting Natuurpedagoog

2016

2016

Start samenwerking Natuur is een feest, Berezoon & Basisschool Wandelbos

prijs gewonnen

2017

Start Europese samenwerking Groene buitenopvang & natuurpedagogiek

boom

2018

Afronding IVN Natuurgids opleiding

praag

2019

Ontwikkeling nieuwe programma’s en spreken op diverse locaties

logo natuurpedagoog

2020

Nieuw logo/start training & cursussen voor ondernemers en organisaties.
Pilot Stroom

natuur educatie

Contact

Vragen, opmerkingen?