Veelgestelde vragen

vogels natuureducatie

Wat is een natuurpedagoog?

De term natuurpedagoog bestaat al langer en één van de bekendste in Nederland was Kees Both (1942 – 2021). Het gaat hier om de meerwaarde en inzet van de natuur als basis voor het opgroeien en dus verrijken van je dagelijks leven. Echter vaak wordt dit vak gegeven vanuit een zorg benadering. Wat je meestal ziet is dat deze boodschap overgedragen wordt vanuit emotie, een probleem of als redmiddel. Dat betekent dat het een ondertoon heeft. Omdat we de natuur dan gaan inzetten als laatste hulp. Dat uit zich in het aantonen van de noodzaak, als oplossing vanuit de zorg of verkapt terecht wijzen van ons gedrag waarvan de natuur de eigenlijke oplossing was. Allemaal oprecht mooie maar achteraf boodschappen.

Dat is niet onze werkwijze. Wij hebben ervoor gekozen het positief en preventief te laten zien, daar geloven wij meer in. Tonen hoe de natuur je kan verrijken, plezier kan geven en/of je kan laten lachen. Daarna mag je het zelf invullen, in de hoop dat we je tot meer heb aangestoken.

Hoe word ik zelf Natuurpedagoog?

Natuurpedagoog geeft juist hiervoor laagdrempelige trainingen van een ochtend met aansluitende lunch met netwerk moment, zie trainingen.

Meer vragen?

Stel je vraag eenvoudig en vrijblijvend via de contact pagina

Waarvoor heb ik een Natuurpedagoog nodig?

Zoals deze website wellicht al aangeeft zijn de mogelijkheden divers.

Er zijn enkele hoofdonderwerpen te onderscheiden:

  • Advies
  • Training
  • Innovatieve projecten
  • Natuureducatie

> T.b.v. onderwijs (lessen op basisscholen)
> Advies over de toepassing, inzet en meerwaarde binnen een situatie of organisatie

Kan ik hier ook terecht voor reguliere pedagogische vragen?

Ja, een oriënterend gesprek is gratis. Zo kun je bepalen of je vraag aansluit bij het aanbod van Natuurpedagoog. Opvoedingsondersteuning en thuisbegeleiding van kinderen zoals een klassieke pedagoog doet dat doet Natuurpedagoog niet. Maar twijfel je, vraag het gewoon even.

Neem hier contact op

Footer natuurpedagoog